søndag 13. mars 2011

...something blue

Hallen er utvilsomt det nest mest arbeidskrevende prosjektet i huset. Etter kjøkkenet. Hovedårsak: Vi måtte rive alt ned først, slå sammen flere rom, og så bygge alt opp igjen. Men nå nærmer det seg faktisk å bli et rom. Et blått rom. Det føles veldig, veldig bra!

Trappa er et viktig element i hallen, og den ble jo utrolig mye flottere når vi fikk fjerna de styggge sekstitallsplatene.I tillegg har vi gjort en real jobb med å sparkle de stygge trappetrinnene. Vi brukte "rep og fiks" til å bygge opp trappetrinna (som hadde store hakk ytterst fordi de en gang i historien har hatt beslag på seg). Før vi begynte så de slik ut:Og etter en runde med rep og fiks, pussing, vasking og en runde med finsparkel, var det klart for en runde med heftgrunn.
Men siden vi ikke pusser opp shabby chick, men derimot mer jugendstil-aktig, så var vi ikke ferdige når trappa var hvit...det var på tide å begynne fargelegginga! Og den blir blå. Mørkere blå enn veggen. Mer dus. Den heter "retroblå". Og, etter å ha lurt og diskutert litt, har vi bestemt oss for å bruke én farge på hele trappa, stolpene i rekkverket og undersiden av trinnene inkludert. Men for å kunne bo i huset mens trappa males, gjelder det å ta annet hvert trinn, og male vekselvis. Men når alle trinna er malt, blir resultatet slik. (det gjenstår ett strøk på annethvert trinn fortsatt - det blir i morgen!)
Panelen i hallen er ferdig malt, og nå har også brannmurene fått sparkel og to strøk med hvitmaling. Det gjør at alt ser mye mer ferdig ut med en gang...
Neste helg blir det flislegging. Oooooh, det blir spennende! Og da gjenstår nesten bare listene før hallen står ferdig. Og vi vedder på at helheten vil gi et annet inntrykk enn disse fragmentene gir...

Ingen kommentarer: