søndag 16. januar 2011

Den nye hallen tar form...

Det originale veggpanelet kom fram da vi hadde revet panelet fra 60-tallet. Men det innebar også en masse spikerhull, sprekker og ujevnheter. Men vi skal beholde alt panelet som er brukbart, og supplere med nytt panel i samme dimensjon. Litt heftgrunn, sparkel og pussing må til før vi kan male. Men fint skal det bli!

Her er Arnstein i gang med å panelere en del av veggen der det ikke var noe gammelt panel, fordi vi har kledd igjen en åpning etter en dør fra kjøkkenet.
Trappa vår var, som alt annet, pussa opp på 60-tallet. Det innebar selvsagt at det var slått på plater (som jo var det fineste i verden på den tida) på undersiden av trappa. Men vi vil tilbake til det opprinnelige. Vekk med platene!
Her er Hilde godt i gang med rivinga. Bare å bruke muskler, sag, brekkjern og hammer + tålmodighet, så gir det etter til slutt.
Så er det en omgang med heftgrunn som må til. Da blir det lettere å se hvor det er behov for sparkling, og inntrykket av hele hallen forandrer seg. Når alt får en farge, begynner en å få inntrykk av hvordan det kommer til å bli!

Og se, blir det ikke noe helt annet? Her er alle platene borte, og trappa er vaska og grunna. Mye mer takhøyde, mer luft og tilbake til opprinnelsen. Sånn liker vi det!
Og snart er det på tide å sette farge på verket. Og her har vi gjort en liten test (på et lite område av trappa og veggen). Vi har kjøpt originale jugendstil fliser, bestilt fra Hestia Maastricht ,de har ligget på et gulv i Frankrike, og ble lagt første gang ca 1890. Vi syns det er kjempegøy å ha fått dem i hus, og vi gleder oss veldig til å legge dem. De skal utgjøre et "bilde" midt på gulvet i hallen, og nå har vi kjøpt inn flisene som skal legges rundt + i vindfanget. De er ensfarget brune, og vi håper det blir bra! Trappa skal vi male i samme blåfarge som er i flisene. Og veggene i en lysere tone.
I vindfanget måtte det senkede taket til pers. Mamma gikk løs på det med brekkjern og dødsforakt - og da måtte både plater og planker vike!
Og under har det opprinnelige taket gjemt seg i alle disse årene. Med nesten helt intakte, kjempedekorative taklister. Forhåpentligvis skal taket til slutt bli seende ut så likt dette som mulig. Men uten hull og sår etter lekter, gamle skap, rør, ledninger og slikt. Frem med sparkelen igjen neste helg!

3 kommentarer:

Gårdsbutikk sa...

For et spennende prosjekt dere har! Og kanskje en del jobb:)

Masse fint i butikken om jeg skal si det selv:) Og nyheter kommer hele tiden nå.

Drømmeverden gårdsbutikk

Gårdsbutikk sa...

Tallerkenhyllen med skuffer koster ca.1399,-
Har den selv og er så fornøyd med den:)

Si fra om jeg skal bestille en til deg

Drømmeverden

Anonym sa...

Trappa ble jo fantastisk! Skjuler seg mange skatter bak 60-tallsplater rundt om kring ;)