søndag 5. desember 2010

Det skal bli en hall...

Når veggene og taket var revet, var det bare å ta fatt på gulvet. Først bryte opp gulvbord og plater (så støvføyka stod).
Samtidig må panelet fra 60-tallet vike. Og bak panelet ligger? Jada, helt riktig: Det originale panelet. Så det skal vi beholde. Litt sparkel, grunning og maling så skal det bli bra til slutt!
For å få et skikkelig inngangsparti med vindfang, skal vi flytte ytterdøra. Her er det Lars og Husqvarna som lager hull til dør mellom det nye vindvfanget og hallen.
..Og så var det skuffing av leire. Ikke så stor jobb. Men en drittjobb. Det gjelder bare å gyve løs, så blir en ferdig!
Og mens noen skuffer leire har andre fått hull på veggen!

Neste skritt var å rette av gulvet. Her fikk vi snekkerhjelp - og da gikk det unna i svingene!


Her er gulvet ferdig retta ut. Laservateret sa det var snorrett :-) Så var det isolasjon og plater som skulle på plass.
Og her er undergulvet ferdig.
og etter at Hilde hadde prima gulvet, var det elektrikerne sin tur. Det skal bli deilig med varmt gulv i vindfanget og hallen.
Neste punkt: Støping! Vi leide en miksmaster av den litt grøvre typen på Bauhaus, og da var det bare å blande en sekk avrettingsmasse med 4 liter vann, røre i to minutter (mens vi venter og plystrer litt) og så helle det utover.Først en, så en, så en, så en...
...og enda flere siden...

Da blir det gulv! (Og nå har pallen med fliser fra Nederland kommet, så snart blir det flislegging panelering og maling. Da begynner den virkelige moroa!

Ingen kommentarer: