søndag 31. oktober 2010

Rivehelg

Denne helgen har tre rom blitt til ett! Vi har slått sammen de to gangene og doen i første etasje til en hall. Nå er det støv over alt, men rommet ble stort og vi er fornøyde med innsatsen.
Her er Arnstein i gang med å rive det elektriske anlegget i den innerste gangen. I bakgrunn sees veggen og 70-talls dobbeltdøra som skilte den ytterste og den innerste gangen.

Lars gikk løs på takplatene i den innerste gangen. Vanvittige dimensjoner på både materialer og spiker som var brukt til å lekte ned taket...i tillegg til at den flotte takhøyden på 3 meter var redusert til ca 2.40...Men når vi fikk hull på det kom det opprinnelige taket og de vakre taklistene til syne(!). Vi skal prøve å beholde i alle fall listene, ikke mulig å få tak i maken!

Her er den ytterste gangen etter at ytterste lag med panel er revet av. Døra og resten av veggen står for tur...
Nå er døra fjerna, og det gjelder å få ut karmen, før Lars kan gå på lafta-plank-veggen med motorsag.
En aldri så liten motorsagmassakre gjør susen på gammelt treverk...
Vi overlater motorsagarbeidet til Lars som både har beskyttelsesutstyr og mer kompetanse enn innbyggerne i huset.
Og etter slike kraftanstrengelser må vi gjerne le litt ;-)
Og SÅÅÅ stort ble rommet!

Nå har tre rom blitt til ett. Alle vegger er fjerna, og romfølelsen er mye bedre enn det vi klarer å få fram på bildet. Men kanskje glisa våre formidler hvor fornøyde vi er?
Og SÅ mye skrot blir det av å rive noen små vegger. (Når det er lagt lag på lag på lag, blir det mye skrot!) Pelargoniene skal overvintre i kjelleren. Skrothaugen skal IKKE overvintre i Villa Gravfoss...

Neste helg skal gulvet brytes opp, leira ut og det skal gjøres klart for videre prosess med vegger og tak. Spennende!

Ingen kommentarer: