søndag 14. februar 2010

Familie og venner til unnsetning!

Når vi ikke kjemper kampen om vannet, så bruker vi en del tid på å få til framdrift på kjøkkenprosjektet. Og når familie og venner kommer oss til unnsetning, så blir det jo synlige resultater etter hvert også!

Både på kjøkkenet, i dagligstua, og forsåvidt i de fleste andre rom i første etasje er det brannmurer. (Det er jo opprinnelig 3 piper i huset). Noen av disse murene ser svært lite bra ut i utgangspunktet. Vi veit ikke hvem som har prøvd seg som murer her, men resultatet er vel mildt sagt ujevnt:
For å få en orden i galskapen har Trond-tremenning trådt støttende til. Han pusser murer glatte, og når vi får maling på dette skal det nok bli riktig fint! Vi er i diskusjon med oss selv om vi skal sparkle noen murer slik at de blir HELT glatte. Men vi får se hvordan vi prioriterer, og hvordan tida strekker til!
På de veggene på kjøkkenet der vi skal ha kjøkkeninnredning skal vi bare sette opp sponplater på veggene. Det er forsåvidt ingen vanskelig jobb, men det krever konsentrasjon og nøyaktighet når en skal skjære hull til strømbrytere og koblingsbokser. Her er Arnstein dypt konsentrert om å måle rett...
...og her er han synlig stolt over at resultatet ble bortimot helt perfekt. Både hull til ledningen og til koblingsboksen passa fint!
I resten av kjøkkenet - der det ikke er kjøkkenskap, samt i hele dagligstua skal vi ha malt smal faspanel (lik den som originalt finnes i huset i andre etasje). For å unngå at det blir striper når panelen krymper etter at den er montert, maler vi den på forhånd. Det er mer tidkrevende, men vi tror det vil være verd det. Her er Maia i full gang med kvistlakk og grunning på panel til dagligstua.
Og her har svigermor Bjørg fått på første strøket med grønnmaling. Fargerikt blir det nok i huset vårt, ja!
Panel som er ferdig med ett strøk grønnmaling fyller nå nesten hele kjelleren i Villa Gravfoss.
Men for å kunne montere alt dette flotte panelet, så må vi lekte om i dagligstua. De som lektet der opprinnelig (en vaktmester ansatt i kraftverket som syslet med dette i ca 1997) har lektet det for montering av plater. Dermed må vi sette opp spikerslag på tvers, for å kunne spikre opp panel. Hilde er åpenbart veldig konsentrert om oppgaven med å kutte lekter i riktig lengde her:

Og her er det Bjørg som er i ferd med å vinne kampen mot enda en spiker!

Og resultatet etter ettermiddagens innsats i går er at to vegger er nesten ferdig lekta. Hilde og Bjørg er ganske stolte. Selv om proffene vil påstå at vi har brukt "hobbyvater" så er det rett nok!
Likevel er nok den største framgangen nå, det nye taket på kjøkkenet! Morten har kappa og montert tak i hele kjøkkenet. Det er litt flaut å innrømme at vi jukser litt. I stedet for panel har vi MDF-panel. Men bredden stemmer godt overens med originaltaket (som det kan sees av bildet) så vi tror likevel at det blir et veldig bra resultat. Og det vil ikke krympe og lage striper, det vil også være lett å vaske og vedlikeholde.
Det føles bra at vi nå ENDELIG har en ferdig overflate på kjøkkenet vårt! Når veggene og listene også er på plass vil det nok komme ennå mer til sin rett.
Og Morten har fortsatt ikke reist hjem, så vi satser på flere oppdateringer og nye blogger om panel på veggene i løpet av få dager. Fryd!

Ingen kommentarer: