torsdag 4. mars 2010

Gravfoss - et farverikt fellesskap!

De siste ukene har vært så travle at det ikke har blitt tid til noen oppdateringer på bloggen. Fordelen med det, er at nå har vi virkelig noen framskritt å vise fram :-) Både dagligstua og kjøkkenet rykker stadig nærmere ferdigstadiet nå!
Først gjaldt det å isolere og pappe ytterveggene i dagligstua. Her er det Hans som fekter med isolasjonskniven, og får dytta glavaen på plass i veggene.

Så var det bare å bære opp panelen som var malt ett strøk fra malerverkstedet i kjelleren, og gjøre klart for snekkermester Fiskum. Legg forresten merke til gulvet på dette bildet. Slik så det ut FØR vi fikk Roar Thorud med slipemaskin til å gå løs på det...
Her er Arnstein i god gang med å skyte panel. Men vår nyinnkjøpte spikerpistol fra Biltema. Den funker som bare det, når vi bare fikk justert trykket på kompressoren rett. (DET er et godt tips!)
Nesten all panelen er ferdig lagt, og den har fått to ekstra strøk med maling også. Da har den blitt seende slik ut... ganske flott? Ingen skal beskylde oss for minimalisme og "bare hvite vegger", her er det farger som gjelder. Akkurat slik det var under Jugend-epoken.
For ordens skyld, fargekoden for stua er S6020-G30Y.
Ta en titt på dette gulvet. Tenk at hundre år gamle gulv kan være så fine! Ganske utrolig! Slik ble gulvet i dagligstua etter at de var slipt og lakkert med sportslakk. (se "før"-bilde litt lenger opp). I bakgrunnen ses veggene i dagligstua og på kjøkkenet. Fargerikt!
På kjøkkenet har vi malt, pussa og fiksa. Etter å ha malt blått fant vi ut at det var nødvendig å pusse over panelen med pussepapir. Det burde vi gjort etter at vi grunna - da hadde vi nok sluppet unna med ett strøk mindre (for det blir borte en del farge når en pusser). Men uten tvil: det lønner seg å slipe over, panelen blir mye glattere av det. Resultatet blir mye finere!
Her er veggene ferdigmalt, men vi har igjen litt maling på de små panelstumpene som vi har kledd limtrebjelken med. Ett strøk til på disse i morra, så er vi der!
...og så har listene kommet. De vakre taklistene fra Stiltre ser slik ut. Det blir nok noe herk å montere, mne vi er ikke i tvil om at de passer bra. Vi satser på en perfect match :-)
Nå er kjøkkenet rydda, støvsugd og klart for gulvlegging. Det blir helgas store utfordring! På mandag må det være klart, for da kommer gulvsliper'n for å lakkere det (og eventuelt slipe hvis nødvendig)...og på onsdag skal kjøkkeninnredningen leveres! Spenningen stiger nå, altså!

Ingen kommentarer: