søndag 24. januar 2010

Gjør døren høy og porten vid, og sørg for å tette igjen ellers!

...og med god hjelp fra den ene og den andre, står vi på videre! Denne uka har vi tatt ennå noen flere skritt i retning av ferdig kjøkken. Lars måtte trå til med motorsaga for å gjøre døren høy (ja siden 60-tallet har det stått ei moderne "lita" dør inn til kjøkkenet, og vi skulle jo ha inn igjen en gammeldags en).

Etterpå fikk han lov å gjøre porten vid. For mellom kjøkkenet og dagligstua skal det ikke være dør, men en åpning som er ca 140 cm bred. Her er veggen nedkjempa:

Og på fredag så var Krøderen Elektro på plass, som avtalt. De la opp ledninger til stikkontakter, lys, komfyr og alt annet som trengs på kjøkkenet. Det måtte på plass før vi kunne begynne med isolasjon og papp.
Pål Tore var innhenta som arbeidshjelp på lørdag. Her snekrer han spikerslag rundt den pipa som ikke skal brukes (men gjemmes).
Og når åpningen var blitt utvida, måtte døra på plass. Da gjelder det å sikte litt;-)
til slutt var den på plass, og to karer var svært fornøyde med seg selv!
Hilde har brukt mye tid på å skære til og dytte på plass isolasjon. Stikker og klør, men det må til for å holde kulda ute.
Etter å ha isolert var det bare å pappe i vei. Ikke verdens morsomste jobb, nei..men en ser da resultater! Nå er denne veggen klar for plater - og dernest kjøkkeninnredning.
Den andre ytterveggen skal lektes ut dobbelt, fordi vi skal kle inn en bjelke. Derfor først lekter med isolasjon og papp. Så nye lekter med spikerslag for panel utenpå der igjen. En del jobb, men nå er den gjort!
Pipa (til venstre) er nå lekta, isolert og kledd med papp, og den tidligere døråpningen (til høyre) er tettet igjen med lekter, isolasjon og papp.
Og i kjelleren ligger alt panelet ferdig til montering (malt ett strøk), så etter ei frihelg neste helg bør vi være topp motiverte for å begynne å kle med plater og panel! ...og vi tror vi er rimelig i rute i følge Arnsteins framdriftsplan. Og snart begynner det å bli FINT også. Det blir stas!

1 kommentar:

Monica Helén sa...

SÅ morsomt! =)
JEg har sagt det mange ganger før, men jeg sier det igjen; wow dere er flinke!! =)
Det skal nok bli herlig å få opp panelet ja! =)