søndag 13. desember 2009

Endelig igang med kjøkkenet!

Vinteren skal vies til kjøkken og dagligstue. Vi har avtalt levering av kjøkkeninnredning 1. mars, så innen da må vi være ferdig med rommet. Noe som i praksis antagelig er umulig for oss, så da får vi bare henge i :-) I tillegg skal vi som nevnt gjøre ferdig den tilstøtende stuen, slik at vi kan avvikle det midlertidige kjøkkenet oppe, og begynne å ta ibruk deler av 1. etg.

Tidligere i år rev vi det gamle kjøkkenet og pikerommet, samt veggen i mellom. Siden har vi tatt opp gulvet og tatt ut stubbloftleira.
I høst har det ikke blitt gjort mye fornuftig etter at garasjen ble fullført, men vi har sakte men sikkert kommet igang med innendørsarbeidet. Gulvet hadde mye sig, og med et fall på 1:100 så måtte vi starte med oppretting, så først ble bærebjelkene høvlet ned. Ikke så enkelt å få det rett, men med en finfin elektrisk høvel så gikk det ganske greit. Etter det måtte vi legge papp i fakkene. Her snakker vi ikke standard 60 cm, men heller ymse bredder opp til 80-90 cm. Dermed måtte vi kjøpe 1 meters ruller, og brette, skjære og tilpasse. En drittjobb, for å si det mildt!Så isolerte vi med glava. Igjen masse ekstraarbeid pga ukurante dimensjoner, men det gikk likevel ganske kjapt.

Så rakk vi såvidt å begynne med gulvspon før vi måtte reise i bursdag. Halve gulvet er nå lagt, og vi får tro at resten blir lagt i løpet av jula.Til slutt skal det legges furu plankegulv, lik det orginale gulvet som ligger i stuene. Det bli imidlertid ikke gjort før vi er ferdig med resten. Så først skal veggene lektes ut og isoleres, nytt el-anlegg skal inn, og veggene skal dekkes med panel, og muren skal pusses. Mye å gjøre, men det blir gøy!


... og for de som tvilte på at vi klarte å rette gulvet selv...

1 kommentar:

Monica sa...

Hehe.=)
Dere har vært flinke ja.=)
Det må være herlig å ha kjøpt drømmehuset og restaurere det slik dere gjøre. Mye arbeid, men når man først setter seg ned og ser resultatet kan man jammen være fornøyd med seg selv! =)
Jammen godt jeg har lagt dere til i Bloglovin´, ellers hadde jeg glemt dere helt vekk.. :-p