mandag 22. september 2008

Innflyttingsklart?

Det har vært ei maratonhelg i Villa Gravfoss. Det var VELDIG mye som gjensto da vi troppet opp fredag morgen, og ingen visste om det kom til å være innflyttingsklart når vi skulle hjem søndag kveld. Nå kan vi slå fast, at så sant rørlegger og elektriker gjør det de har lovet, kan vi trygt kjøre flyttelass førstkommende torsdag. Hurra!

Først og fremst nærmer det seg at badet kan brukes. Flisene mangler bare fuger rundt dusjkrana, og gulvflisene er på plass (men foreløpig dekket av beskyttende papp). Men veggplatene var mørkegrønne og umalte, og taket var fersk furupanel. Så Elin og jeg har gjort en real innsats med malerkosten.

Slik så badet ut fredag morgen:

Og slik så det ut søndag kveld: mange arbeidstimer og tre malingsstrøk seinere (fargen heter vanilje for de som er spesielt interessert:-):
Og hvis bare rørlegger, snekker og elektriker holder det de lover nå, og får montert og koblet til det som hører til på badet (som akkurat nå ligger i pappesker på rommet ved siden av), så skal alt være klappet og klart til fredag. Vi krysser fingrene!


Den andre store forvandlingen som har foregått i helga er stua. Den har nå blitt, ja nettopp det, ei stue. Dørene har fått hvitmaling, og Arnstein har lagt golvbelegg. Det gjorde susen!


Slik så stua ut for et par uker siden:

Her er Arnstein i gang med legging av gulvbelegg. Veggene ble malt i fargen "Sandbanke" forrige helg.
Og slik ser stua vår ut i dag. Lys, lun og trivelig!
Men helgas aller største prosjekt har vært trappegangen og hallen. Utgangspunktet var umalt, mørk trepanel, brune dører og gulnede takplater, slik som dette: Og etter to strøk i taket med matt hvit maling, og grunning + 2 strøk med "Lys Antikk" på veggene, fikk vi et helt annet rom. Skulle nesten tro vi hadde flytta veggene, for det ble mye større og lysere.

Så selv om rekkverket fortsatt er brunt, det mangler nytt gulvbelegg i trappegangen og hallen, og soverommet ser ut som en byggeplass, så flytter vi faktisk inn i slutten av uka. Det er utrolig, men sant!

1 kommentar:

Anonym sa...

Blir så flott og åpent med lyse farger..:) Gleder meg til å se bilder av møblert hus..:)