søndag 9. oktober 2011

Stuene - hele prosessen!

Her er en kjapp rekapitulering av (nesten) hele prosessen med stuene våre. Men vi begynner her når platene er kommet på veggen. Det betyr at forut for dette ligger prosessen med lekting, isolering og papping. Men uansett. Sponplater på veggene er fint som underlag for tapet.

Og når takhøyden er som den er (nesten 3 meter) må det skjøtes litt for å nå helt opp.
Og så må det sparkles, da.Her er det Ole Martin som er innhenta slavehjelp fra Trøndelag :-)
Og når skjøter og skruehull er sparkla ferdig, blir det fint, slett og hvitflekkete.
Er litt som gjenstår her, ja...
For at det ikke skal bli helt katastrofe med en rift eller glippe i tapeten, malte vi platene i en farge som skulle likne på bunnfargen i tapeten. I midtstua traff vi rimelig bra.
Samtidig som vi innså en gang for alle, at de som foretrekker å male alt i hvitt, sannsynligvis vil få sjokk når de trår over terskelen hos oss. Friskt fargevalg, kan vi vel slå fast!
I spisestua traff vi ikke særlig bra. Fargen så veldig mørkebrun og ganske stusselig ut. Men pytt sann, det er jo tapeten som teller!
Klart for tapetsering i spisestua.
Og da er det svigermor Bjørg som hentes inn. Ekspertise fra Trøndelag sårt tiltrengt for utålmådige og hastige moinger.
Og jammen ble det fint. Men for den observante seer, mangler det et brystningspanel her.
Og her har det blitt tapet i midtstua også. Fargen er fortsatt frisk, men ble litt mer avdempet enn malinga. Vi syns den ble knallfin! Tapeten heter Ålesund og er kjøpt hos www.sprossa.noSå var det gulvene sin tur. Og til det leide vi inn Dr. Wood. Eller Trym Ripe som han egentlig heter. Profesjonelt og raskt utført. Supert resultat!
Men lakkeringa gjorde vi sjøl. Her er jeg i full sving med rulle og lakk. 4 strøk skal til. Med sliping mellom 3. og 4. strøket. Konstaterer at vi nærmer oss ei stue nå!
Og så var det brystningspanelet. Design og utførelse: Arnstein Fiskum. (OK. Jeg må inrømme at jeg er litt stolt av han.) Vi konkluderte med å lage panelet ved å bruke hobbyplater i furu, med passende profilert listverk utenpå.
Det ble seende omtrent slik ut. Og da mangler bare topplista og malinga.
Og når det kom på plass, ble det slik. (Her mangler bare siste hånd på verket fra elektrikerens side).
Og så kom bryllupsgavene. 2 store tsjekkiske krystallysekroner og to lampetter. Alt i småbiter. I en 40 kg tung eske med budbil fra Tsjekkia. Og svigermor som liker puslespill, hun tok jobben. (Hurra!).
Med kyndig hjelp fra svigerfar Morten til elektriske installasjoner og opphenging, kom de to kronene på plass.
Og da vi fikk to flotte malerier til bryllupet, kunne vi legge siste hånd på verket (foreløpig) i form av å henge opp bilder.
Og etter å ha fått på plass spisestuemøblene fra Trollhaugen (Arnsteins oldeforeldres hus), og den fine emaljerte ovnen som vi fikk av Per Hovig, har vi altså fått oss ei spisestue som vi er godt fornøyd med.
Og når vi i tillegg fikk på plass salongen etter farmor Aase i midtstua...
og fikk hengt opp det vakre maleriet som Martha Liff har malt, ble det riktig så fint.
I.C. Dahl-kopien på veggen i spisestua er også bryllupsgave, og har motiv fra Hellefoss - litt lengre ned i Drammenselva.
Så nå er det vel bare å dekke bordet og invitere til middagsselskap. Håper det blir mange av dem i årenes løp!

1 kommentar:

Ingrid Janne sa...

Eg e heilt forelska i huset dåkas, Hilde. :) Kor utruli flinke dåke e!