torsdag 7. juli 2011

En etterlengta stueblogg

Stuene våre har ikke vært så høyt prioritert før nå. Men i vår og sommer har det skjedd store ting. Og heldigvis for det, hvis de skal være klare for innrykk 12. august...Det begynte med vasking og maling av peisen. Etter noen grundige runder med såpevann og skurekost så den slik ut. Litt stusselig. Heldigvis hjelper det med maling...
I begge stuene har vi lagt plater på veggene. Her er vi akkurat ferdig med å sparkle skjøter skruehull og ujevnheter.
Og så er det brannmurer da. Bare 6 stk i første etasje, faktisk. Tradisjonelt har de vært hvite, så vi har valgt å følge tradisjonen - også på dette punktet. Foreløpig står den nymalte brannmuren i grell kontrast til resten av "stua".

Men så gjelder det å bruke svigermortrikset. Det går ut på å skaffe seg ei snill svigermor som attpåtil er fryktelig nøye og veldig flinkt til å tapetsere. Selv reiser man bort. Da blir resultatet nemlig slik! To stuer ferdig tapetsert!
Tapetene Ålesund (den røde) og Torvet, Breivik (den Koblingolivengrønne) er kopier av tapeter funnet i gamle hus i Norge. Vi har bestilt dem hos www.sprossa.no

Og når tapetene er kommet på veggen, var det på tide å slippe til Dr.Wood.
Egentlig heter han Trym Ripe. Og han er sabla god på gulvsliping. Det han gjorde med de hundre år gamle gulvene, var nærmest magisk! Etter runde på runde med maskinene ble resultatet slik. Flott, ikke sant? Neste skritt: Lakkering. Da var det bare for Hilde å rulle i vei. Lakken tørka fort, og faktisk rakk vi 3 strøk lakk, så sliping (for å fjerne busta som reiser seg i treverket) og siste toppstrøk - alt på én lang dag! Så nå står stuene der. I midtstua mangler bare listene. I spisestua skal det inn brystningspaneler i tillegg. Nå ser vi hvordan det blir. Og vi tror det blir fint! Gipsrosetter til takene er bestilt, det samme med to store tsjekkiske lysekroner (som er bryllupsgaver, da). Og møbler i gaver og til låns tikker inn både herfra og derfra. Så nå gjelder det bare at arbeidsmoralen holder og tida strekker til...

7 kommentarer:

Anonym sa...

Fy filler'n så fint det blir! Utrolig flinke er dere!

Klem fra Anne Marit

Odd M sa...

Nice !

Villa Gravfoss sa...

Takk! Det begynner å ta form, og det er vi glade for. Koselig med gode tilbakemleldinger her også - det hjelper på arbeidsmoralen!

Hilde

Hans Morten Hovik sa...

Lækkert!

Kine sa...

Det er så nydelig å lese en blogg som ikke er shabby chic! Og det er virkelig stilig at dere velger å pusse opp et gammelt hus i gammel stil. Tradisjoner er viktig å ta vare på.

Anonym sa...

Hei Hilde!
Nå har jeg fulgt bloggen din noen år, og det har vært stas å fulgt den iherdige og kreative prosessen deres. Gratulerer!!! Er jeg på kant, skal jeg ta meg en tur innom og se det "live" en gang;)
Klem fra Marianne i Skien.

Anonym sa...

Hei! Det er utrolig gøy å se hva dere har gjort med huset!:-) vi har bodd i det huset på begynnelsen av 90 tallet. Det er gøy å se at dere har tatt vare på stilen og sjelen i dette flotte huset:-)

Mvh Linn og Anita